Biografie

In 2016 bestond de semi-akoestische Drentse groep trust vijftien jaar en in die periode is een indrukwekkende cv opgebouwd. Grote namen als Cor Bakker en Harry Sacksioni en zelfs het Drents Jeugdorkest behoren tot de incidentele begeleiders en hebben het songmateriaal van trust op hun repertoire gehad.
De groep trust is tien snaren en mooie meerstemmige zang, ritmisch ondersteund door percussie. trust heeft door het beperkte instrumentarium een zeer open geluid waarin de breekbare, maar schone harmonieën en melodieën uitstekend tot hun recht komen.
De muziek van de semi-akoestische band trust valt moeilijk in een hokje onder te brengen. Easy listening, blues en soft-soul en zijn de voornaamste muzikale elementen, maar de intensiteit waarmee het materiaal gebracht wordt verwijst de wil om het repertoire te duiden naar de achtergrond. Muziek met hart en ziel. De bijzondere stem van leadzangeres Joan Albrecht draagt in elk geval bij tot de volstrekte eigenheid van de sound. In combinatie met de meerstemmige vocalen van de gitaristen Jan Doeke van der Veen en Bert Middelbos en de ritmische percussie van slagwerker Fred Bakker zorgen de breekbare melodieën van trust voor een uniek repertoire dat zijn gelijke niet kent.