De leukste kindermode voor op het podium

Kinderen vinden het over het algemeen heel leuk om muziek te maken. Zo zitten ze in hun vrije tijd vaak nog op piano-, gitaar-, zang- of drumles. En als ze goed genoeg geoefend hebben, kunnen ze aan het einde van het jaar hun kunsten laten zien op het podium voor hun ouders en vriendjes. Daar moet het natuurlijk niet alleen goed klinken, maar willen ze er ook flitsend uitzien. Met deze kledingtips wordt hun optreden een echte knaller!

Zoek kleding uit die past bij het liedje

Wordt tijdens het optreden echt een rocknummer gepresenteerd? Ga dan voor stoere, donkere kleding van ruwe materialen zoals leer en latex. Zo ziet een kind er met de hedendaagse kindermode, met bijvoorbeeld een leren jasje, heel stoer uit. Met zwarte boots is de outfit helemaal compleet. Voor een up-tempo popnummer kan er gekozen worden voor kleurrijke T-shirts en broeken met eventueel een spijkerjasje. Het belangrijkste is natuurlijk dat het kind zich goed en comfortabel voelt in de outfit. Laat ze dan ook vooral zelf hun outfit kiezen!

Let op praktische kleding

Kinderen vinden vaak liedjes leuk van Disney films, zoals Frozen of The Lion King. Meisjes kunnen gerust piano spelen in een mooie lange jurk, maar pas wel op dat spelen met hakken erg ongemakkelijk voelt. Ook is drummen niet handig in een jurk of rok. Het is dus belangrijk dat er de afweging gemaakt wordt tussen wat mooi is en wat praktisch is tijdens het bespelen van het instrument.

Previous article

Van de Studio naar de Straat