Genieten van muziek als een onvervalste hippie

Het tijdperk van ‘Love, Peace & Happiness’ ligt inmiddels ver achter ons. Toch is er in de afgelopen jaren een bepaalde subcultuur ontstaan die het gedachtegoed en de gebruiken uit de sixties heeft herontdekt en in de armen gesloten. Wij vinden dit een mooie en hoopgevende ontwikkeling en willen dit dan ook alleen maar toejuichen. We hebben dit artikel dan ook geschreven met als doel jou te inspireren, en we geven we je een aantal leuke tips, zodat je van muziek kunt leren genieten zoals de onvervalste hippies uit de zestiger jaren dat deden.

De luisteromgeving

De ruimte of omgeving waarin jij naar jouw favoriete muziek luistert, speelt een aanzienlijke rol in de algehele muziekbeleving. Een aangename en comfortabele omgeving beïnvloed namelijk niet alleen je gemoedstoestand, ook de fysieke toestand waarin je verkeerd wordt hierdoor sterk bepaald. Een aantal termen die de algemene ‘vibe’ van een hippie omschrijven zijn relaxt, chill, laidback, tolerant, kleurrijk en uiteraard liefdevol. Hoe zorg je er nu voor dat de ruimte waarin jij naar muziek luistert deze emoties oproept of versterkt?

Met zachte vloerkleden, fijne plaids en veel kussens in vrolijke bonte kleuren op de vloer creëer je in een handomdraai een megaknusse ambiance. Combineer zonder enige twijfel gerust een voddenkleed, een kelim kleed of een Afghaans of Oosters vloerkleed om direct dat specifieke hippiesfeertje aan een ruimte te geven. Gehaakte of gebreide plaids zijn daarnaast niet alleen een lust voor het oog, maar ook nog eens heerlijk warm en aangenaam. Wat betreft de kussens; hiervan heb je er nooit genoeg! Ga voor een bonte combinatie van kleine decoratieve kussentjes, uit de kluiten gewassen woonkussens en een fijn Thais nekkussen of driehoekkussen.

Wanneer je niet graag op de vloer zit zijn poefs, bankjes en krukjes de perfecte oplossing. Kies je deze meubelstukken in de juiste stijl en kleurstelling, dan dragen ze bovendien direct bij aan het hippiegehalte van de ruimte. Ga dus op zoek naar een (vintage) patchwork lederen poef of een poef in Oosterse stijl. Vierkant, rond, rechthoekig? Dat maakt helemaal niets uit. Hoe meer variatie en verscheidenheid, des te beter!

Krukjes en bankjes kunnen dienst doen als zitje, maar ze zijn daarnaast ook het perfecte meubilair om diverse spulletjes op te zetten. Een lekker kopje biologische kruidenthee bijvoorbeeld, een wierookbrandertje of een gezellige kaars. Ga in het geval van krukjes en bankjes voor natuurlijke materialen zoals hout, bamboe of rotan. Eventueel kun je er een schapenvachtje of gehaakt kleedje opleggen om het krukje af te kleden.

Dat de juiste verlichting enorm sfeerbepalend is moge duidelijk zijn. Ga dus vooral niet voor felle en overdadige verlichting, zoals tl-buizen of witgekleurd licht. Kies liever meerdere zwakke lichtbronnen en verspreid deze over de ruimte. De hippieverlichting bij uitstek is natuurlijk de lavalamp, de olieprojector, de Oosterse mozaïeklamp met veelkleurig glas en de waterbellenlamp, maar ook subtiele kerstlampjes, kaarslicht en een Himalaya-zoutlamp geven de ruimte de ambiance die helemaal past bij het hippiegevoel.

Previous article

De vroege jaren van The Rolling Stones

Next article

Telefoonhoesjes met luidsprekers