De vroege jaren van The Rolling Stones

The Rolling Stones staan bekend als langstlopende rockband aller tijden en werd opgericht in het begin van de jaren ’60 in Londen. De band droeg halverwege de jaren ’60 bij aan de ‘Britse invasie’, wat verwijst naar de enorme toename van Britse bands die toen de hitlijsten van Noord-Amerika overnamen. De rockband, onder andere beïnvloed door Chuck Berry, Fats Domino en Muddy Waters, ontwikkelde snel een eigen stijl door het mixen van ‘rhythm and blues’ en ‘rock and roll’.

Iconen en toekomst

Waar het publiek van de ‘good-boys’ the Beatles bestond uit gehoorzame jongens en meiden die blazers droegen, werd het nieuwe geluid van the Rolling Stones al snel populair bij de wildere jongere generatie die frisse en spannende muziek zochten. The Rolling Stones werden gepromoot als ‘bad-boys’ en als tegenhanger van the Beatles. Ze werden het icoon van seks, drugs en rock ‘n’ roll, en werden door de media neergezet als bedreigende rebellen, waardoor ze alleen maar meer bewonderd werden. De leden begonnen hun haar te groeien en zij en de shows werden steeds wilder.

iconische kledingstijl

De rock ‘n roll helden werden toen der tijd weliswaar gezien als een wild en ruig, maar dat hield hen niet tegen om op latere leeftijd zich net als hun zoetere milde tijdgenoten the Beatles in stijlvolle karakteristieke blazers te hullen. En deze look is de wereld niet ongemerkt gebleven. Overal doken blazers als merchandise op, en dat is nu nog steeds zo. Blazers in alle kleuren; rood, blauw, geel, zwart, stuk voor stuk met de iconische mond met die oh zo bekende tong. Rock ‘n roll ten boete uit. Zelfs voor zij die zich niet zo laten opzwepen door deze ultra classics, zijn dit soort blazers, met of zonder Rolling Stones, absoluut tijdloos!

Wat bijna nog onverwoestbaarder is dan de Stones zelf, is de beeldvorming die al 60 jaar om de band heen hangt. De kledingstijl van de bandleden is onnavolgbaar, en lijkt er door de jaren heen alleen maar uitgesprokener op geworden.

Je zou bijna denken dat dit tijdloze kleding imago van de Stones met name te danken is aan kunstenaars en modeontwerpers, maar niets is minder waar.

De Rolling Stones lieten zich niet ontwerpen. Ze ontwierpen zichzelf. Inclusief het jaren ‘

90 bloemetjeshemd van Keith Richard en Mick Jaggers’ gestreepte legging in 1982.