De bestbetaalde hiphop artiesten ter wereld

We weten allemaal dat er rappers zijn die jaarlijks gigantische bedragen op hun bankrekening weten bij te schrijven, maar wie zijn die bestbetaalde hiphop artiesten ter wereld?

Snoop Dogg

Calvin Cordozar Broadus Jr., beter bekend onder zijn artiestennaam Snoop Dogg, verdiende alleen al in het jaar 2016 een bescheiden 12,5 miljoen dollar. Het is echter niet zo dat Snoop Dogg een dergelijk bedrag verdient door enkel muziek te maken. Ook zijn eigen lijn in marihuana en de daaraan gerelateerde producten leveren hem een riant inkomen op. Bovendien is Snoop Dogg een verdienstelijk acteur: hij schitterde in films als ‘Scary Movie 5’, ‘Pitch Perfect 2’ en ‘Mac & Devin Go to High School’. Daarnaast is hij stemacteur: hij heeft reeds verscheidene stemmen ingesproken voor diverse animatiefilms. Om al deze werkzaamheden en opdrachten te kunnen ordenen en tot een succes te kunnen maken is een CRM-systeem van Lime technologies geen overbodige luxe: Snoop Dogg zou veel profijt van dit systeem kunnen hebben.

Eminem

Marshall Bruce Mathers III heeft twee verschillende artiestennamen: Eminem en Slim Shady. Eminem is een Amerikaanse rapartiest die hiphop muziek produceert en bovendien in diverse films heeft geacteerd. In 2016 verdiende Slim Shady dan ook een schamele 11,5 miljoen dollar. Ondanks zijn moeilijke jeugd – zijn vader verliet hem en zijn moeder toen hij nog maar 6 maanden oud was – heeft deze hiphop artiest zichzelf met behulp van zijn stocking ammo weten op te werken ‘from the bottom to the top’.

Kanye West

Dat Kanye West een markant figuur is moge inmiddels duidelijk zijn en dat hij een zeer verdienstelijk hiphop artiest is zal je vast ook niet ontgaan zijn. Kanye Omari West, zoals de hiphop artiest voluit heet, is naast rapper ook songwriter, modeontwerper, ondernemer en zelfs als politicus is hij actief. Kanye heeft een geheel eigen sound weten te creëren door gebruik te maken van samples uit oude soulnummers die hij vervolgens in een hoge toonhoogte reproduceert. In 2016 verdiende West een respectabele 17,5 miljoen dollar, maar zijn vermogen is in de afgelopen vijf jaar nogmaals flink omhoog gegaan doordat hij in 2019 zijn langverwachte album ‘Jesus Is Kind’ uitbracht.

Diddy

Sean Love Combs heeft in al zijn jaren als hiphop artiest verschillende artiestennamen versleten, waaronder Puff Daddy, P. Diddy en Puffy. Tegenwoordig laat hij zich liever Diddy noemen. Als producer beheert Diddy de platenmaatschappij Bad Boy Records en heeft hij een deal gesloten met Diageo’s Ciroc Vodka, welke hem geen windeieren heeft gelegd. In 2016 verdiende Diddy maar liefst 62 miljoen dollar.

Previous article

Muziek maken met een laptop of pc