Verschillende manieren om naar muziek te luisteren

Waar vroeger alleen via de radio muziek te beluisteren was, zijn er tegenwoordig heel veel mogelijkheden om van muziek te kunnen genieten. Natuurlijk is de radio nog steeds een goed medium om de laatste hits te ontdekken, maar er zijn ook andere opties. Zo kun je tegenwoordig bijvoorbeeld op je smartphone van muziek genieten. Het voordeel hiervan is dat je bijna overal naar je favoriete muziek kunt luisteren omdat je niet meer afhankelijk bent van je installatie thuis.

Het beste geluid

Natuurlijk is de kwaliteit van het geluid minder goed dan wanneer je thuis naar muziek luistert via je hifispeakers met versterker of met je Home cinema set, maar die kun je niet zo makkelijk meenemen en dus zul je het onderweg met het geluid van je telefoon moeten doen. Uiteraard kun je een mobiel ook verbinden met een goede bluetooth box. Of je kiest voor speciale oortjes of een koptelefoon om de muziek optimaal te kunnen beluisteren. Heb je deze optie(s) niet dan is het in ieder geval handig als je in het bezit bent van een geschikt telefoonhoesje. Het is belangrijk dat je er een kiest die goed aansluit op jouw type mobiel, zodat de speaker van je telefoon goed tot zijn recht komt. Gelukkig zijn er tal van fraaie telefoon hoesjes voor elke soort mobiel zodat je de juiste keuze kunt maken.

Kies een handige app

Om muziek op je telefoon te kunnen luisteren is het raadzaam om een app te installeren. Bijvoorbeeld de Spotify app met een ruim aanbod aan muziek. Bovendien kun je gratis streamen met deze app. Indien je geen behoefte hebt aan reclame en ook offline wilt luisteren dan kun je een abonnement overwegen. Shazam is ook een muziekapp. Met deze app kun je de naam van de artiest of het nummer achterhalen wanneer je de muziek hoort. SoundCloud daarentegen is een gratis muziekapp voor de nieuwste remixes en mash-ups. Je kunt hier ook je eigen gemaakte muziek downloaden. Wie weet, word je nog eens ontdekt. Met de Tuneln Radio app kun je luisteren naar de dj’s van de radio. Zo heb je ook onderweg altijd je favoriete radiostation bij je. Tot slot is er ook nog Apple Music voor zowel iPhone als Android. Ook hier vind je een enorm muziekaanbod die je tevens offline kunt opslaan als je een abonnement hebt. Bij Apple Music vind je ook (live) optredens, documentaires en video’s van je favoriete artiesten.