Zonder muziek en taart geen feest

Een feest is geen echt feest als de muziek ontbreekt. Al sinds mensenheugenis wordt er tijdens feestelijke gelegenheden muziek gemaakt of op zijn minst afgespeeld, en een feestje zonder muziek voelt dan ook al snel saai en kaal aan. Maar waar moet je nou eigenlijk op letten wanneer je de muziek voor jouw feest uitkiest? In dit artikel komen een aantal goede tips voorbij zodat je van jouw feest een echte knalfuif kunt maken.

Wie zijn je gasten?

Wat voor soort muziek je draait hangt natuurlijk niet alleen af van jouw eigen smaak. Stem je muziek af op het soort gasten dat je gaat ontvangen. Dat zal zeker gewaardeerd worden. Wat is bijvoorbeeld de leeftijdsgroep? Zullen er veel jongeren of juist veel oudere mensen aanwezig zijn? Of is het een gemengd gezelschap? Je kunt de muziekkeuze het best afstemmen door hier eerst naar te kijken, want als het gezelschap bijvoorbeeld gemiddeld boven de 60 jaar oud is, is het niet verstandig om de hele avond pompende beats uit de speakers te laten knallen.

Wordt er gedanst?

Ook niet geheel onbelangrijk is de vraag of er gedanst gaat worden op je feest. Als dit niet het geval is, dan is sfeervolle achtergrondmuziek vaak voldoende. Mensen zullen hoofdzakelijk met elkaar aan het kletsen zijn, waardoor de muziek niet direct het belangrijkste aspect is. Het is overigens niet zo dat je de muziek nu helemaal kunt weglaten. Een gezellig deuntje op de achtergrond doet het natuurlijk altijd goed.

Wanneer het wel de bedoeling is dat er gedanst gaat worden op het feest is het van belang dat de muziek die je kiest ook daadwerkelijk dansbaar is. Draai je echter de hele avond alleen maar ballads en rustige nummers, dan wordt het gegarandeerd een flop. Zorg in dit geval voor voldoende vrolijke en dansbare muziek. Af en toe een rustig nummer tussendoor mag natuurlijk altijd, maar laat het niet de overhand nemen.

Thema: muziek

Naast de muziek kun je jouw feest natuurlijk ook nog een thema meegeven. En wat is er nu feestelijker dan muziek als thema? Hang slingers met muzieknoten aan het plafond, zorg ervoor dat er een karaoke set klaarstaat en maak van je feest een echt muziekspektakel. Op https://www.jeeigentaart.nl/ heb je de keuze uit diverse taarten met een muziekthema. Zo is er bijvoorbeeld een taart in de vorm van een ouderwetse vinylplaat. Dit soort taarten zullen veel bewondering oogsten en zeker heerlijk smaken op je knalfeest.