De vreemdste componisten aller tijden

In dit artikel gaat het niet om de grootste en meest invloedrijke componisten, maar om een uniek of bizar aspect van de componist. Zie hieronder onze lijst van de top vijf vreemde componisten.

1. George Antheil

Modernist George Antheil zijn Ballet mécanique gebruikt toeters van auto’s, elektrische bellen, vliegtuigpropellers en automatische piano’s. Hij voorzag in 1926 een volledig automatisch uitgevoerd stuk, wat in 2005 in de verenigde staten ook werd gespeeld.

2. P.D.Q. Bach

Een profetische componist in zijn eigen recht, Bach komt nog meer tot zijn recht wanneer we hem zien in het beeld van Peter Schickele’s alter ego.

3.Guy Klucevsek

De akkordeon heeft van alle instrumenten de voorkeur van Klucevsek, dat alleen al maakt hem tot uitzondering in de wereld van componisten met als doel een zo groot mogelijk filharmonisch orkest voor zich te winnen. Klucevsek biedt verfrissende polka’s.

4. Philip Glass

Wellicht niet zo vreemd als andere op deze lijst, Glass heeft zo veel geëxperimenteerd dat hj deze plek meer dan verdient. Meditatief en transformatie, hij komt bij deze hoog aanbevolen.

5. Rued Langgaard

Deense musicant en componist, Langgaard heeft een verbazingwekkende 16 symfonieën geschreven. Ook schrijft hij nog solos en kwartetten, maar vond nooit erkenning in de Deense cultuur.