Meest invloedrijke hip-hop artiesten aller tijden

Hoe hebben deze artiesten hiphop veranderd? Door een eigen stijl te ontwikkelen en een generatie te beïnvloeden, EMA award of niet, dit is onze top 5.

1. Tupac Shakur

Wie anders dan Tupac om deze lijst mee te beginnen. Overduidelijk is de getalenteerde Tupac de meest invloedrijke rapper aller tijden, dat zelfs ruim twintig jaar verder hij nog steeds generaties rappers inspireert. Door miljoenen bloot te stellen aan de ervaringen van de zwarte binnensteden is Tupac zijn eerste plaats waarschijnlijk nog wel twintig jaar zeker.

2. Eminem

De rapper die hiphop misschien wel het meest de mainstream in gebracht heeft sinds de jaren negentig; Eminem heeft een bijzonder lange en invloedrijke carrière achter de rug. Marshall Mathers is dan ook niet alleen een artiest, maar een merk. Samen met een van de leden uit de groep op nummer 4 op deze lijst is hij de kern van de huidige hiphop scene in de Verenigde Staten.

3. The Notorious B.I.G.

Toen hij zijn debut album “Ready to Die” in 1994 uitgebracht dacht waarschijnlijk niemand dat de ookwel Biggie genoemde artiest zich zo ontwikkelen tot een van de meest herkenbare hiphop artiesten ooit. Misschien minder maatschappelijk betrokken dan zijn tijdgenoot, Tupac, Biggie bracht een intense flow en complexiteit in zijn raps die nog niet door veel geëvenaard zijn.

4.N.W.A

We hadden het er net al even over. N.W.A. is meer dan alleen een groep. Straight Outta Compton bestormen Dr. Dre, Ice Cube and Eazy-E en Arabian Prince regelrecht de popcultuur in de Verenigde Staten. Alle leden hebben uiteindelijk een commercieel succesvolle maar vooral ook cultureel enorme invloedrijke carrière gehad.

5. Wu-Tang Clan

Veel van wat er over N.W.A. gezegd kan worden kan men ook over de Wu-Tang Clan zeggen. De oprichters RZA, GZA, Method Man, Raekwon, Ghostface Killah, Inspectah Deck en Ol’ Dirty Bastard zijn allemaal doorgegroeid tot enorme culturele invloeden.

Previous article

De meest invloedrijke muziekstukken